fredag 17 oktober 2014

Kladdkakemuffins med apelsingrädde

KLADDKAKEMUFFINS MED APELSINGRÄDDE

Kladdkakor i miniformat som förvandlas till fina bakelser när de fylls med apelsinsmakande grädde och hallon.

12 st

125 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
½ krm salt

Apelsingrädde:
½ apelsin
1 dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Servering:
100 g färska hallon
ev apelsinskal


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält matfettet i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta grytan från värmen och rör i socker och ägg. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt, eller på en vanlig bakplåt, och fördela smeten i formarna. Grädda 10 - 12 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara ganska kladdiga i mitten. Låt svalna. Hit kan du förbereda och t o m frysa muffinsen.

Riv skalet och pressa saften av apelsinen ned i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en fast kräm.

Varva apelsingrädde och hallon på muffinsen och garnera gärna med litet extra apelsinskal. Servera genast.


Från Allers nr 38/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar