PASSIONSFRUKT- OCH CITRONKAKA
120 g mjukt osaltat smör
1 dl siktat florsocker
½ tsk vaniljessens eller vaniljsocker
3 dl siktat vetemjöl
1 tsk rivet citronskal
Fyllning:
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 3/4 dl kokosflingor
3 ägg
2½ dl socker
170 g inkråm från passionsfrukt
(undras hur många det kan vara,
det nämner inte boken - jag kör på!)
2½ msk pressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång bakform, ca 18 x 27 cm. Klä den med bakplåtspapper som får hänga ut över kanten på de långa sidorna, så blir det lättare att lyfta upp kakan.
Rör smör och florsocker vitt och pösigt och tillsätt vanilj. Vänd ned mjöl och citronskal. Tryck ut degen i formen och grädda kakbotten 15 - 20 minuter.
Sikta samman mjöl och bakpulver till fyllningen och blanda i kokos. Vispa upp ägg och socker i en skål och tillsätt passionsfrukt, citronsaft och -skal. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Häll smeten på kakbotten och grädda kakan ca 20 minuter. Låt den sedan kallna i formen.
Pudra ev kakan med florsocker och skär den i bitar.
Ur boken "Desserter & Bakverk" från Norstedts förlag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar