BANAN- OCH CHOKLADBULLAR
Här gäller det att inte snåla - ju mer desto bättre i denna ljuvliga smakkombination!
Ca 50 bullar
Vetedeg:
5 dl mjölk
ca 1,2 kg vetemjöl
75 g jäst
1 ägg
5 g salt
10 g kanel
200 g socker
200 g smör
Fyllning:
600 g mandelmassa
200 g smör, rumsvarmt
250 g rörsocker
2 - 4 bananer, mosade
Topping:
ägg till pensling
500 g choklad
3 - 4 bananer
Börja med vetedegen. Rör ihop mjölken, hälften av vetemjölet samt jäst i en bunke. Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl. Kavla ut degen tunt och gör den ca 30 cm bred. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen, tillsätt bananerna sist. Bred ett lager fyllning på degen, rulla ihop den och skär bitar i lagom bullstorlek.
Låt jäsa till dubbel storlek i rumstemperatur. Pensla bullarna med ägg och lägg på stora bitar av banan och choklad och tryck ned bitarna litet i bullarna. Grädda i 200 grader ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar