KLADDKAKA MED KOKOS, LIME
OCH VIT CHOKLAD
Saftig kokos, söt choklad och syrlig lime gör den här kakan försvinnande god. En ny favorit!
Ca 12 bitar
200 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 ägg
2 1/4 dl socker
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 lime
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
3/4 dl mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Smält matfettet och hälften av den vita chokladen, bruten i bitar, i en kastrull på medellåg värme. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker ljust och poröst. Riv skalet av limen och blanda med äggsmeten tillsammans med det avsvalnade chokladsmöret. Sikta i mjöl och bakpulver och blanda. Häll smeten i formen.
Hacka resten av den vita chokladen och strö över tillsammans med kokosflingor och mandelspån. Grädda kakan 30 minuter, låt svalna och kyl fram till serveringen.
Från Allers nr 38/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar