fredag 17 oktober 2014

Kladdkaka med kokos, lime och vit choklad

KLADDKAKA MED KOKOS, LIME
OCH VIT CHOKLAD

Saftig kokos, söt choklad och syrlig lime gör den här kakan försvinnande god. En ny favorit!

Ca 12 bitar

200 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 ägg
2 1/4 dl socker
½ krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 lime
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
3/4 dl mandelspån


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Smält matfettet och hälften av den vita chokladen, bruten i bitar, i en kastrull på medellåg värme. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker ljust och poröst. Riv skalet av limen och blanda med äggsmeten tillsammans med det avsvalnade chokladsmöret. Sikta i mjöl och bakpulver och blanda. Häll smeten i formen.

Hacka resten av den vita chokladen och strö över tillsammans med kokosflingor och mandelspån. Grädda kakan 30 minuter, låt svalna och kyl fram till serveringen.


Från Allers nr 38/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar