ENGELSKA MINISCONES
Dessa små underverk till scones vill man gärna ha fler av. Variera med olika smaksättningar och tillbehör. Något för söndagsfrukosten kanske?
16 scones
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde
Pensling:
2 msk vispgrädde
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i mjölet och rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg som plattas ut på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde och grädda i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Servera dem varma med tillbehör.
Om du vill göra ostscones tillsätter du 1 dl riven cheddarost och ½ dl hackade valnötter i mjölet. Vill du i stället göra morots- och apelsinscones tillsätter du 1 dl finriven morot och rivet skal av ½ apelsin i mjölet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar