lördag 18 oktober 2014

Engelska miniscones

ENGELSKA MINISCONES

Dessa små underverk till scones vill man gärna ha fler av. Variera med olika smaksättningar och tillbehör. Något för söndagsfrukosten kanske?

16 scones

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde

Pensling:
2 msk vispgrädde


Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i mjölet och rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg som plattas ut på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde och grädda i mitten av ugnen 10 - 12 minuter. Servera dem varma med tillbehör.

Om du vill göra ostscones tillsätter du 1 dl riven cheddarost och ½ dl hackade valnötter i mjölet. Vill du i stället göra morots- och apelsinscones tillsätter du 1 dl finriven morot och rivet skal av ½ apelsin i mjölet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar