RULLTÅRTA MED VINBÄR OCH
LEMON CURD
En lyxig rulltårta med säsongens fina bär!
10 - 12 bitar
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
5 msk lemon curd
4 msk hallonsylt
ca 6 klasar vinbär
Topping:
2 dl vispgrädde
125 g röda vinbär
100 g hallon
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Bred ut smeten över bakpapperet och grädda mitt i ugnen 5 minuter.
Lägg ett bakpapper på köksbänken och strö över ett jämnt lager socker. Stjälp upp kakan med botten upp på det sockrade papperet, låt svalna litet och dra sedan bort det övre papperet. Är det svårt att få bort kan det hjälpa att pensla med kallt vatten.
Bred på lemon curd, hallonsylt och repade vinbär. Rulla ihop kakan från långsidan och låt rulltårtan ligga i papperet tills det är dags för dekorering. Vispa grädden fluffig och bred den tjockt på tårtan. Avsluta med att dekorera med bären.
Från Allers nr 34/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar