LJUVLIGT KLADDIG CHOKLADKAKA
Se till att kakan fortfarande är litet kall när den ska skäras upp och serveras.
Ca 10 bitar
150 g smör eller margarin
100 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl socker
1 krm salt
1 tsk äkta vaniljsocker
½ dl kakao
½ dl potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en avlång 1½-litersform med bakpapper.
Smält matfettet i en tjockbottnad kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta matfettet från värmen och låt chokladen smälta på eftervärmen. Vispa ägg, socker, salt och vaniljsocker riktigt ljust och poröst. Blanda ned i chokladsmöret. Sikta i kakao och potatismjöl och blanda noga. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna. Kyl den sedan, gärna till nästa dag. Lossa den kalla kakan från bakpapperet och servera. En klick grädde smakar bra till.
Från Allers nr 38/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar