CHOKLADRUTOR MED DAJM OCH PISTAGE
Riktigt mustig chokladsmak har de här smårutorna som garneras med dajm och pistage.
1 kaka, ca 20 bitar
200 g smör eller margarin
1 dl socker
2 dl mörkt muscovadosocker
3 ägg
1 msk nescafépulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Garnering:
1 påse dajmdragé, 100 g
½ dl grovhackade pistagenötter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 20 x 25 cm, eller klä den med bakpapper.
Smält matfettet i en rymlig kastrull. Ta från värmen och tillsätt socker, muscovadosocker och ägg. Rör samman till en slät smet. Stöt nescafé till ett fint pulver och tillsätt i smeten. Sikta därefter ned alla de torra ingredienserna och rör åter smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i formen och strö över dajmdragé och pistagenötter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Skär upp kakan i bitar då den kallnat.
Från Allers nr 40/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar