BROWNIES MED MARÄNGTÄCKE
Maffig choklad, söt maräng och frisk passionsfrukt i härlig förening.
Ca 12 bitar
100 g mandel
200 g smör eller margarin
1½ dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Maräng:
4 äggvitor
1 krm ättiksprit
2 dl socker
2 - 3 passionsfrukter
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Hacka mandeln, smält smöret och rör ned kakaon i detta. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Rör ned kakaoblandningen, vaniljsocker, mandel och mjöl blandat med bakpulver. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 20 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna med ättikspriten och hälften av sockret till hårt skum. Vänd i resten av sockret. Ta kakan ur ugnen och klicka eller bred över marängen. Grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakan svalna helt. Gröp ur passionsfrukterna och ringla innanmätet över kakan strax före serveringen, så att marängen inte hinner mjukna.
Från Allers nr 34/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar