fredag 31 augusti 2018

Evas mazarinkaka

EVAS MAZARINKAKA

2 ägg
3 dl socker
½ dl sötmandel
7 bittermandlar 
eller 7 - 10 droppar bittermandelolja
200 g smör
1½ dl gräddmjölk
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Glasyr:
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
2 msk vatten


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund bakform.

Vispa ägg och socker poröst. Mät upp sötmandeln och mal den sedan. Blanda i de malda nötterna och bittermandeloljan i smeten. Smält smöret och rör ned tillsammans med gräddmjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned detta. 

Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter. Kakan är färdig när en provsticka är torr. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred den över den färdiga kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar