MIDSOMMARKAKA MED OSTKRÄM
OCH JORDGUBBAR
6 - 8 bitar
Kaksmet:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
½ tsk finrivet skal från en vältvättad apelsin
½ dl apelsinsaft, färskpressad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ostkräm:
200 g cream cheese, t ex Philadelphia
3 msk siktat florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
ev florsocker
Till formen:
1 msk smör
1 dl mandelspån eller ströbröd
Sätt ugnen på 175°.
Smörj formen och bröa den med mandelspån eller ströbröd, så att botten och kanter är täckta.
Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med apelsinskal. Häll i apelsinsaft och blanda om. Rör ned mjöl blandat med bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp och låt den sedan kallna helt.
Vispa ihop cream cheese och florsocker med elvisp. Vispa i grädden, lite i taget. Toppa kakan med kräm och jordgubbar och sikta ev över florsocker.
OCH JORDGUBBAR
6 - 8 bitar
Kaksmet:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
½ tsk finrivet skal från en vältvättad apelsin
½ dl apelsinsaft, färskpressad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Ostkräm:
200 g cream cheese, t ex Philadelphia
3 msk siktat florsocker
1 dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
ev florsocker
Till formen:
1 msk smör
1 dl mandelspån eller ströbröd
Sätt ugnen på 175°.
Smörj formen och bröa den med mandelspån eller ströbröd, så att botten och kanter är täckta.
Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med apelsinskal. Häll i apelsinsaft och blanda om. Rör ned mjöl blandat med bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp och låt den sedan kallna helt.
Vispa ihop cream cheese och florsocker med elvisp. Vispa i grädden, lite i taget. Toppa kakan med kräm och jordgubbar och sikta ev över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar