onsdag 21 juni 2017

Midsommarkaka med ostkräm och jordgubbar

MIDSOMMARKAKA MED OSTKRÄM
OCH JORDGUBBAR

6 - 8 bitar

Kaksmet:
150 g rumstempererat smör
2 dl socker
2 ägg
½ tsk finrivet skal från en vältvättad apelsin
½ dl apelsinsaft, färskpressad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ostkräm:
200 g cream cheese, t ex Philadelphia
3 msk siktat florsocker
1 dl vispgrädde

Garnering:
jordgubbar
ev florsocker

Till formen: 
1 msk smör
1 dl mandelspån eller ströbröd


Sätt ugnen på 175°. 

Smörj formen och bröa den med mandelspån eller ströbröd, så att botten och kanter är täckta. 

Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Smaksätt med apelsinskal. Häll i apelsinsaft och blanda om. Rör ned mjöl blandat med bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.

Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp och låt den sedan kallna helt.

Vispa ihop cream cheese och florsocker med elvisp. Vispa i grädden, lite i taget. Toppa kakan  med kräm och jordgubbar och sikta ev över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar