söndag 23 oktober 2016

Yoghurtkaka med nektariner

YOGHURTKAKA MED NEKTARINER

En krämig paj med yoghurt och nektariner blir en skön avslutning på middagen. Servera den ljummen med en klick glass eller vispad grädde.

Ca 8 portioner

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
1 msk socker
1 nypa salt
1 msk kallt vatten

Fyllning:
4 ägg
½ - 1 dl socker efter smak
1 msk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron + 2 tsk salt
6 nektariner i tunna klyftor


Mixa ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen 15 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajbottnen ca 15 minuter.

Vispa upp äggen lätt och rör ihop med yoghurten. Blanda i socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft. Bred ut äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Stick ned nektarinskivor i ett fint mönster.

Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggsmeten precis stelnat och pajen börjar få litet färg. Servera den ljummen med en klick vaniljglass eller lättvispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar