tisdag 3 december 2013

Kladdkaka med Polly och färskostswirl

KLADDKAKA MED POLLY OCH FÄRSKOSTSWIRL

12 bitar

100 g smör
150 g mörk choklad, 70%
100 g rostade, salta cashewnötter
3 ägg
200 g färskost naturell
3 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t ex Polly


Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och ströa med rårörsocker.

Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ned i smöret. Låt det smälta under omrörning och ställ sedan åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i gula och vita och rör ihop gulan med färskosten. Vispa ihop sockret med äggvitan och de resterande äggen. Vispa ned chokladen. Vänd ned nötter, mjöl och hälften av godiset. Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör om så att det blir ett mönster i kakan. Strö över resten av godiset.

Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter - kakan ska vara litet kladdig i mitten. Låt kallna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar