CHOKLADBROWNIES MED HALLONKARAMELL
Brownies, dessa oemotståndliga små godbitar! Lyxa till dem med en underbar hallonkaramell.
1 kaka, ca 15 bitar
100 g mörk choklad
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 krm bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 dl karamelliserad mjölk
200 g färska hallon, ca 4 dl
Klä en liten långpanna, ca 18 x 25 cm, med bakpapper. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet. Rör om till en slät sås. Vispa ägg och socker vitt och poröst, sikta ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör om varsamt till en slät smet. Vänd till sist ned chokladsåsen och rör åter varsamt smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i formen och ställ åt sidan så att den får svälla ca 20 minuter före gräddning. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg små klickar av den karamelliserade mjölken ovanpå kaksmeten. Lägg därefter ett hallon på varje klick. Grädda kakan i nedre delen 15 - 18 minuter. Låt kakan kallna och skär därefter upp den i rutor.
Brownies, dessa oemotståndliga små godbitar! Lyxa till dem med en underbar hallonkaramell.
1 kaka, ca 15 bitar
100 g mörk choklad
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 krm bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
1 dl karamelliserad mjölk
200 g färska hallon, ca 4 dl
Klä en liten långpanna, ca 18 x 25 cm, med bakpapper. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet. Rör om till en slät sås. Vispa ägg och socker vitt och poröst, sikta ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör om varsamt till en slät smet. Vänd till sist ned chokladsåsen och rör åter varsamt smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i formen och ställ åt sidan så att den får svälla ca 20 minuter före gräddning. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg små klickar av den karamelliserade mjölken ovanpå kaksmeten. Lägg därefter ett hallon på varje klick. Grädda kakan i nedre delen 15 - 18 minuter. Låt kakan kallna och skär därefter upp den i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar