MANDELKROKAR
Mumsiga småkakor med mycket mandelsmak.
Ca 24 kakor
½ dl sötmandel
2 bittermandlar
100 g kallt smör eller margarin
½ dl socker
2½ dl vetemjöl
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mal all mandel i mandelkvarn. Arbeta ihop mandel, matfett, socker och mjöl till en deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder på lätt mjölat bakbord. Dela längderna i ca 6 cm långa bitar. Böj dem lätt och placera på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna och sikta över mycket florsocker.
Mumsiga småkakor med mycket mandelsmak.
Ca 24 kakor
½ dl sötmandel
2 bittermandlar
100 g kallt smör eller margarin
½ dl socker
2½ dl vetemjöl
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mal all mandel i mandelkvarn. Arbeta ihop mandel, matfett, socker och mjöl till en deg. Rulla ut degen till fingertjocka längder på lätt mjölat bakbord. Dela längderna i ca 6 cm långa bitar. Böj dem lätt och placera på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna och sikta över mycket florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar