BUDAPESTRULLE MED JORDGUBBAR
Festrulltårta med nötmaräng och söta jordgubbar.
10 bitar
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakao
35 g mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
Garnering:
2 tsk florsocker
1 dl vispgrädde
3 - 4 jordgubbar
mynta
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakpapper och lägg det i en långpanna.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, och fortsätt vispa hela tiden. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ned det i äggviteskummet. Bred ut det jämnt på bakpapperet. Strö över mandelspånen och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
Strö socker på ett nytt bakpapper, stjälp upp kakan på det och dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna med långpannan som lock.
Fyllning:
Vispa grädden och skär jordgubbarna i bitar (inte så små att de blir mosiga). Bred grädden på kakan och fördela jordgubbarna ovanpå. Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg den med skarven nedåt.
Garnering:
Pudra över florsocker. Vispa grädden och spritsa små gräddtoppar på tårtan. Garnera med skivade jordgubbar och mynta och servera i tjocka bitar.
Festrulltårta med nötmaräng och söta jordgubbar.
10 bitar
5 äggvitor
3 dl socker
150 g finhackade nötter
1 dl vetemjöl
1 - 2 msk kakao
35 g mandelspån
Fyllning:
3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
Garnering:
2 tsk florsocker
1 dl vispgrädde
3 - 4 jordgubbar
mynta
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett bakpapper och lägg det i en långpanna.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, litet i taget, och fortsätt vispa hela tiden. Blanda nötter, mjöl och kakao och vänd försiktigt ned det i äggviteskummet. Bred ut det jämnt på bakpapperet. Strö över mandelspånen och grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
Strö socker på ett nytt bakpapper, stjälp upp kakan på det och dra loss papperet som kakan gräddats på. Låt bottnen kallna med långpannan som lock.
Fyllning:
Vispa grädden och skär jordgubbarna i bitar (inte så små att de blir mosiga). Bred grädden på kakan och fördela jordgubbarna ovanpå. Rulla ihop tårtan från långsidan och lägg den med skarven nedåt.
Garnering:
Pudra över florsocker. Vispa grädden och spritsa små gräddtoppar på tårtan. Garnera med skivade jordgubbar och mynta och servera i tjocka bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar