RABARBERPAJ MED MANDELMASSA
1 paj, 10 portioner
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 dl grovriven mandelmassa
250 g skivad rabarber
2 ägg
1½ dl socker
3 msk smält smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ev 1 - 2 droppar bittermandelolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet till degen i en kastrull och blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en stor pajform, 28 cm i diameter, och förgrädda 10 minuter. Fördela mandelmassa och rabarber i pajskalet.
Vispa ägg och socker. Blanda i smält matfett, vetemjöl, vaniljsocker och ev bittermandelolja. Häll smeten över rabarbern och grädda i mitten av ugnen 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
I en större form, 28 cm, blir pajen tunn och spröd. Använder du en mindre pajform, 24 cm, räcker degen längre upp på kanten och blir mer som en vanlig pajdeg.
1 paj, 10 portioner
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 dl grovriven mandelmassa
250 g skivad rabarber
2 ägg
1½ dl socker
3 msk smält smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ev 1 - 2 droppar bittermandelolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet till degen i en kastrull och blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en stor pajform, 28 cm i diameter, och förgrädda 10 minuter. Fördela mandelmassa och rabarber i pajskalet.
Vispa ägg och socker. Blanda i smält matfett, vetemjöl, vaniljsocker och ev bittermandelolja. Häll smeten över rabarbern och grädda i mitten av ugnen 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vispad grädde.
I en större form, 28 cm, blir pajen tunn och spröd. Använder du en mindre pajform, 24 cm, räcker degen längre upp på kanten och blir mer som en vanlig pajdeg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar