CITRONMAZARINER
Ca 16 st
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
250 g mandelmassa
½ dl socker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
Glasyr:
2 dl florsocker
1 - 1½ msk vatten
Garnering:
strimlat citronskal
Sätt ugnen på 200 grader.
Mördeg:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Dela matfettet i bitar, tillsätt det i matberedaren och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör samman till en deg. Forma till en boll.
Dela degen i 16 delar. Tryck ut varje del i en mazarinform och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.
Fyllning:
Riv mandelmassan och blanda den med socker. Tillsätt matfettet och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och -saft. Fördela fyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda ingredienserna och bred på mazarinerna. Garnera med citronskal.
Ca 16 st
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
½ tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
250 g mandelmassa
½ dl socker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
2 ägg
rivet skal av 1 citron
saft av ½ citron
Glasyr:
2 dl florsocker
1 - 1½ msk vatten
Garnering:
strimlat citronskal
Sätt ugnen på 200 grader.
Mördeg:
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Dela matfettet i bitar, tillsätt det i matberedaren och kör tills du har en smulig massa. Tillsätt ägget och kör samman till en deg. Forma till en boll.
Dela degen i 16 delar. Tryck ut varje del i en mazarinform och låt dem vila i kylen ca 30 minuter.
Fyllning:
Riv mandelmassan och blanda den med socker. Tillsätt matfettet och rör tills du har en slät och jämn smet. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt citronskal och -saft. Fördela fyllningen i formarna. Placera formarna på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 15 - 18 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda ingredienserna och bred på mazarinerna. Garnera med citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar