BLÅBÄRSPAJ MED PEKANNÖTTER
Nötterna ger extra smak och gott tuggmotstånd.
4 portioner
400 g blåbär (färska eller
frysta avrunna)
1½ msk potatismjöl
3 msk socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
3/4 dl hackade pekannötter
eller andra nötter
125 g smör eller margarin
Garnering och servering:
färska blåbär
pekannötter
vaniljsås
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda blåbär med potatismjöl och socker. Häll bärblandningen i en pajform, 22 - 24 cm i diameter.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker, nötter och matfett i en matberedare. Strö smulorna över bären och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter till fin färg.
Garnering och servering:
Garnera med färska blåbär och hela nötter. Servera med vaniljsås.
Nötterna ger extra smak och gott tuggmotstånd.
4 portioner
400 g blåbär (färska eller
frysta avrunna)
1½ msk potatismjöl
3 msk socker
Smultäcke:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
3/4 dl hackade pekannötter
eller andra nötter
125 g smör eller margarin
Garnering och servering:
färska blåbär
pekannötter
vaniljsås
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda blåbär med potatismjöl och socker. Häll bärblandningen i en pajform, 22 - 24 cm i diameter.
Smultäcke:
Mixa mjöl, socker, nötter och matfett i en matberedare. Strö smulorna över bären och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter till fin färg.
Garnering och servering:
Garnera med färska blåbär och hela nötter. Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar