torsdag 25 juni 2015

Blåbärspaj med pekannötter

BLÅBÄRSPAJ MED PEKANNÖTTER

Nötterna ger extra smak och gott tuggmotstånd.

4 portioner

400 g blåbär (färska eller
frysta avrunna)
1½ msk potatismjöl
3 msk socker

Smultäcke:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
3/4 dl hackade pekannötter
eller andra nötter
125 g smör eller margarin

Garnering och servering:
färska blåbär
pekannötter
vaniljsås


Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda blåbär med potatismjöl och socker. Häll bärblandningen i en pajform, 22 - 24 cm i diameter.

Smultäcke:
Mixa mjöl, socker, nötter och matfett i en matberedare. Strö smulorna över bären och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter till fin färg.

Garnering och servering:
Garnera med färska blåbär och hela nötter. Servera med vaniljsås.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar