CHOKLAD- OCH MARÄNGTÅRTA MED BÄR
Här blandas frasig maräng, mjuka chokladbottnar, vispad grädde, glass och bär.
1 tårta, ca 10 bitar
2 färdigköpta chokladtårtbottnar
1 marängbotten
Fyllning 1:
2½ dl vispgrädde
150 g jordgubbar
50 g chokladknappar, ljusa eller mörka
Fyllning 2:
1½ dl vispgrädde
knappt ½ l vaniljglass
150 g hallon
75 g blåbär
Garnering:
röda vinbärsklasar
Fyllning 1:
Vispa grädden och bred den på en av chokladbottnarna. Mixa jordgubbarna och ringla över grädden. Strö på chokladen. Lägg på den andra chokladbottnen.
Fyllning 2:
Vispa grädden och bred över bottnen. Lägg på glass och bär.
Lägg marängbottnen överst och garnera med vinbär.
Här blandas frasig maräng, mjuka chokladbottnar, vispad grädde, glass och bär.
1 tårta, ca 10 bitar
2 färdigköpta chokladtårtbottnar
1 marängbotten
Fyllning 1:
2½ dl vispgrädde
150 g jordgubbar
50 g chokladknappar, ljusa eller mörka
Fyllning 2:
1½ dl vispgrädde
knappt ½ l vaniljglass
150 g hallon
75 g blåbär
Garnering:
röda vinbärsklasar
Fyllning 1:
Vispa grädden och bred den på en av chokladbottnarna. Mixa jordgubbarna och ringla över grädden. Strö på chokladen. Lägg på den andra chokladbottnen.
Fyllning 2:
Vispa grädden och bred över bottnen. Lägg på glass och bär.
Lägg marängbottnen överst och garnera med vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar