FINA FLÄDERMUFFINS MED FRISK GLASYR
I välsorterade inredningsbutiker och kanske på loppmarknader kan du hitta många roliga varianter på muffinsformar, både i silikon eller som muffinsbleck i non-stick-material.
Ca 6 muffins
75 g smör eller margarin
½ dl mjölk
1 dl outspädd flädersaft
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Garnering:
1 dl florsocker
2 tsk färskpressad citronsaft
finstrimlat citronskal
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla muffinsformarna eller ett bleck som rymmer 6 stora muffins à ca 1½ dl.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk och flädersaft. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och rivet citronskal. Sikta ned de torra ingredienserna. Tillsätt den ljumma vätskan och rör varsamt smeten slät. Fördela smeten i fördjupningarna i formarna så att de blir fyllda till ca 3/4.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna en kort stund. Vänd plåten upp-och-ned på bakgaller, så att muffinsen lossnar. Låt kallna.
Blanda florsocker och citronsaft i en liten skål. Ringla glasyren över muffinsen och strö över nålfina strimlor av citronskal. Hyvla dem gärna med ett zestjärn.
I välsorterade inredningsbutiker och kanske på loppmarknader kan du hitta många roliga varianter på muffinsformar, både i silikon eller som muffinsbleck i non-stick-material.
Ca 6 muffins
75 g smör eller margarin
½ dl mjölk
1 dl outspädd flädersaft
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
finrivet skal av ½ citron
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Garnering:
1 dl florsocker
2 tsk färskpressad citronsaft
finstrimlat citronskal
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla muffinsformarna eller ett bleck som rymmer 6 stora muffins à ca 1½ dl.
Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk och flädersaft. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Tillsätt vaniljsocker och rivet citronskal. Sikta ned de torra ingredienserna. Tillsätt den ljumma vätskan och rör varsamt smeten slät. Fördela smeten i fördjupningarna i formarna så att de blir fyllda till ca 3/4.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna en kort stund. Vänd plåten upp-och-ned på bakgaller, så att muffinsen lossnar. Låt kallna.
Blanda florsocker och citronsaft i en liten skål. Ringla glasyren över muffinsen och strö över nålfina strimlor av citronskal. Hyvla dem gärna med ett zestjärn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar