RABARBERPAJ MED MANDELTÄCKE
8 portioner
650 g rabarberstjälkar
1½ dl socker
2 tsk maizena
4 ägg
1 1/4 dl socker
100 g sötmandel eller mandelmjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form och strö över socker blandat med maizena. Täck formen med lock eller folie och låt rabarbern smälta i ugnen ca 15 minuter.
Mal mandeln om du inte använder mandelmjöl. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt den malda mandeln. Tvätta visparna noga och vispa äggvitorna till hårt skum i ren skål. Vänd ned dem i smeten. Bred den över rabarbern och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Servera pajen ljummen med kall, vispad grädde.
8 portioner
650 g rabarberstjälkar
1½ dl socker
2 tsk maizena
4 ägg
1 1/4 dl socker
100 g sötmandel eller mandelmjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form och strö över socker blandat med maizena. Täck formen med lock eller folie och låt rabarbern smälta i ugnen ca 15 minuter.
Mal mandeln om du inte använder mandelmjöl. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt den malda mandeln. Tvätta visparna noga och vispa äggvitorna till hårt skum i ren skål. Vänd ned dem i smeten. Bred den över rabarbern och grädda i 175 grader ca 30 minuter.
Servera pajen ljummen med kall, vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar