lördag 27 juni 2015

Rabarberpaj med mandeltäcke

RABARBERPAJ MED MANDELTÄCKE

8 portioner

650 g rabarberstjälkar
1½ dl socker
2 tsk maizena
4 ägg
1 1/4 dl socker
100 g sötmandel eller mandelmjöl


Sätt ugnen på 225 grader.

Putsa rabarbern och skär den i bitar. Lägg i smord och eldfast form och strö över socker blandat med maizena. Täck formen med lock eller folie och låt rabarbern smälta i ugnen ca 15 minuter.

Mal mandeln om du inte använder mandelmjöl. Vispa äggulor och socker pösigt och tillsätt den malda mandeln. Tvätta visparna noga och vispa äggvitorna till hårt skum i ren skål. Vänd ned dem i smeten. Bred den över rabarbern och grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Servera pajen ljummen med kall, vispad grädde.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar