KRÄMIG SOMMARPAJ MED HALLON
Ett knaprigt pajskal fyllt med färska hallon - en klassisk sommardessert som man aldrig tröttnar på.
1 paj
Pajdeg:
150 g kallt smör eller margarin
½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
250 g färska hallon
+ 125 g till garnering
1 stort ägg
2 dl crème fraîche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
ca ½ msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna matfettet. Mixa matfett, mjöl, socker och bakpulver hastigt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter och förgrädda sedan skalet mitt i ugnen ca 12 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Strö 250 g hallon över pajbottnen och häll crème fraîche-smeten över. Grädda pajen mitt i ugnen 35 - 40 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna.
Pudra över florsocker vid serveringen och strö över 125 g färska hallon.
Ett knaprigt pajskal fyllt med färska hallon - en klassisk sommardessert som man aldrig tröttnar på.
1 paj
Pajdeg:
150 g kallt smör eller margarin
½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
250 g färska hallon
+ 125 g till garnering
1 stort ägg
2 dl crème fraîche
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
ca ½ msk florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna matfettet. Mixa matfett, mjöl, socker och bakpulver hastigt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 minuter och förgrädda sedan skalet mitt i ugnen ca 12 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop ägg, crème fraîche, socker och vaniljsocker. Strö 250 g hallon över pajbottnen och häll crème fraîche-smeten över. Grädda pajen mitt i ugnen 35 - 40 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt svalna.
Pudra över florsocker vid serveringen och strö över 125 g färska hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar