måndag 15 juni 2015

Sockerbullar

SOCKERBULLAR

Godaste midsommarbullarna! Vi fyllde dem med kokmarsánkräm. Följ anvisningen på förpackningen.

18 - 20 bullar

50 g jäst
3 dl mjölk
150 g mjukt smör eller margarin
2 tsk nystött kardemumma
1½ dl socker
½ tsk salt
1 ägg
10 - 11 dl vetemjöl

Fyllning:
3 dl kokt, avsvalnad marsánkräm

Garnering:
50 g smör eller margarin
2 dl socker


Sätt ugnen på 225 grader.

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. Rör ut jästen med litet av degspadet och tillsätt resterande mjölk. Klicka ned matfettet. Tillsätt kardemumma, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 40 minuter.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Rulla degen till en längd och dela längden i 18 - 20 bitar. Rulla bitarna till bullar. Placera bullarna på bakpappersklädda plåtar och platta till dem litet med handen på toppen. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm plats ca 30 minuter.

Fyllning:
Häll vaniljkrämen i en spritspåse med tyll. Gör ett hål i bullens mitt och tryck ned spetsen på spritspåsen i hålet. Tryck in krämen i bullarna. Grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter.

Garnering:
Smält matfettet. Pensla bullarna med det och vänd dem sedan i socker.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar