KANEL- OCH KARDEMUMMASNITT
Spröda skurna kakor - perfekt när man vill baka i god tid före kalaset!
Ca 40 stora kakor
200 g mjukt smör eller margarin
2½ dl socker
1 ägg
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
2 msk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Garnering:
pärlsocker
Sätt ugnen på 200°.
Rör matfett och socker vitt och tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, kanel och vaniljsocker. Sikta ned mjölblandningen i matfettsblandningen och arbeta samman till en smulig deg. Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och platta till dem med handflatan. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i sneda bitar medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.
Spröda skurna kakor - perfekt när man vill baka i god tid före kalaset!
Ca 40 stora kakor
200 g mjukt smör eller margarin
2½ dl socker
1 ägg
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk malen kardemumma
2 msk malen kanel
1½ msk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
Garnering:
pärlsocker
Sätt ugnen på 200°.
Rör matfett och socker vitt och tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma, kanel och vaniljsocker. Sikta ned mjölblandningen i matfettsblandningen och arbeta samman till en smulig deg. Dela degen i 4 lika stora delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och platta till dem med handflatan. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i sneda bitar medan de är varma och låt dem sedan svalna på plåtarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar