måndag 15 juni 2015

Jordgubbscheesecake

JORDGUBBSCHEESECAKE

Den här tårtan gör du i förväg och fryser in - sedan är det bara att ta ut den och garnera med massor av färska jordgubbar.

8 - 10 bitar

Botten:
200 g digestivekex
125 g smör eller margarin

Fyllning:
200 g philadelphiaost
2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
4 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
2 dl hela jordgubbar

Garnering:
½ l jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader.

Botten:
Krossa kexen till smulor i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexsmulorna. Kläm fast ett bakpapper i en springform, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och papperet. Tryck ut smulorna i formen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt bottnen svalna.

Fyllning:
Vispa samman ost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ned äggulorna en i taget och rör mellan varje. Vispa grädden ganska hårt och vänd ned den tillsammans med de mosade jordgubbarna. Blanda ordentligt. Häll fyllningen över bottnen och släta till. Skiva de hela jordgubbarna och placera runtom tårtans kant. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.

Garnering:
Ta fram tårtan ca 25 minuter före serveringen. Skiva några av jordgubbarna och lägg ovanpå tårtan längs kanten. Halvera resten av jordgubbarna och lägg mitt på tårtan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar