KLADDKAKA MED JORDGUBBAR
Underbar mörk chokladkaka som dekorerats generöst med vispad grädde och jordgubbar.
8 bitar
200 g mörk choklad, 70%
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
1 passionsfrukt, halverad
1 tsk florsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka chokladen. Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned den avsvalnade chokladblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Häll upp i en rund form och grädda längst ned i ugnen 12 - 15 minuter (inte längre för denna kaka, då den ska vara litet kladdig i mitten). Låt kakan svalna helt.
Garnering:
Vispa grädden och klicka den på tårtan. Rensa jordgubbarna och lägg på dem. Häll passionsfruktköttet över bären och pudra kanten med florsocker.
Underbar mörk chokladkaka som dekorerats generöst med vispad grädde och jordgubbar.
8 bitar
200 g mörk choklad, 70%
200 g smör eller margarin
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
2 - 3 dl vispgrädde
500 g färska jordgubbar
1 passionsfrukt, halverad
1 tsk florsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka chokladen. Smält matfett och choklad i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned den avsvalnade chokladblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Häll upp i en rund form och grädda längst ned i ugnen 12 - 15 minuter (inte längre för denna kaka, då den ska vara litet kladdig i mitten). Låt kakan svalna helt.
Garnering:
Vispa grädden och klicka den på tårtan. Rensa jordgubbarna och lägg på dem. Häll passionsfruktköttet över bären och pudra kanten med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar