VITCHOKLADKAKOR MED HASSELNÖTTER
Ca 20 kakor
4½ dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör, rumstempererat
100 g hackad vit choklad
äggvita till pensling
Garnering:
½ dl hackade hasselnötter
Arbeta samman vetemjöl, socker, smör och den hackade vita chokladen till en deg och låt den vila kallt 30 minuter. Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i hackade hasselnötter.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras torrt.
Ca 20 kakor
4½ dl vetemjöl
½ dl socker
200 g smör, rumstempererat
100 g hackad vit choklad
äggvita till pensling
Garnering:
½ dl hackade hasselnötter
Arbeta samman vetemjöl, socker, smör och den hackade vita chokladen till en deg och låt den vila kallt 30 minuter. Rulla ut degen till fingertjocka längder som skärs i 5 cm långa bitar. Pensla bitarna med äggvita och doppa dem i hackade hasselnötter.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Förvaras torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar