LAKRITSRUTOR MED FROSTING
Jag avskyr lakrits själv, men tar med receptet ändå eftersom jag vet att väldigt många svenskar har det som sitt favoritgodis ...
15 bitar
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
2 tsk lakritspulver
Glasyr:
200 g cream cheese
1½ dl florsocker
1½ tsk lakritspulver
strössel, gärna med lakritssmak
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en gryta, rör i ägg och socker och sikta i mjöl och bakpulver och blanda in. Hacka chokladen och rör i tillsammans med lakritspulvret. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper och häll i smeten. Grädda 20 - 25 minuter, kolla med sticka. Låt kakan svalna helt.
Rör ihop cream cheese, florsocker och lakritspulver till glasyren. Dela kakan i bitar, bred på en rejäl klick glasyr och toppa med strössel.
Ur Allers 22/13
Jag avskyr lakrits själv, men tar med receptet ändå eftersom jag vet att väldigt många svenskar har det som sitt favoritgodis ...
15 bitar
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
2 tsk lakritspulver
Glasyr:
200 g cream cheese
1½ dl florsocker
1½ tsk lakritspulver
strössel, gärna med lakritssmak
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en gryta, rör i ägg och socker och sikta i mjöl och bakpulver och blanda in. Hacka chokladen och rör i tillsammans med lakritspulvret. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper och häll i smeten. Grädda 20 - 25 minuter, kolla med sticka. Låt kakan svalna helt.
Rör ihop cream cheese, florsocker och lakritspulver till glasyren. Dela kakan i bitar, bred på en rejäl klick glasyr och toppa med strössel.
Ur Allers 22/13
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar