tisdag 21 maj 2013

Lakritsrutor med frosting

LAKRITSRUTOR MED FROSTING

Jag avskyr lakrits själv, men tar med receptet ändå eftersom jag vet att väldigt många svenskar har det som sitt favoritgodis ...

15 bitar

100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad
2 tsk lakritspulver

Glasyr:
200 g cream cheese
1½ dl florsocker
1½ tsk lakritspulver
strössel, gärna med lakritssmak


Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en gryta, rör i ägg och socker och sikta i mjöl och bakpulver och blanda in. Hacka chokladen och rör i tillsammans med lakritspulvret. Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper och häll i smeten. Grädda 20 - 25 minuter, kolla med sticka. Låt kakan svalna helt.

Rör ihop cream cheese, florsocker och lakritspulver till glasyren. Dela kakan i bitar, bred på en rejäl klick glasyr och toppa med strössel.


Ur Allers 22/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar