CHOKLADPAJ MED BANAN
8 - 10 personer
150 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 bananer
150 g choklad, 70% kakaohalt
Smält smöret och häll över i en bunke. Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ägg. Blanda tills det blir en kladdig deg.
Bred ut degen i en pajform, 24 cm. Skala och skiva bananerna och sprid ut dem över pajdegen. Hacka chokladen och strö den över bananerna. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, ca 35 minuter.
8 - 10 personer
150 g smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 bananer
150 g choklad, 70% kakaohalt
Smält smöret och häll över i en bunke. Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och ägg. Blanda tills det blir en kladdig deg.
Bred ut degen i en pajform, 24 cm. Skala och skiva bananerna och sprid ut dem över pajdegen. Hacka chokladen och strö den över bananerna. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen, ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar