CITRONPINNAR MED KANEL
Mörare än så här blir inte en småkaka! Dessutom är de lätta att göra. Extra fint vetemjöl innehåller bakpulver som hjälper till att göra dem porösa.
Ca 80 st
4½ dl extra fint vetemjöl för kakor, 270 g
1 dl socker
200 g kallt smör
1 äggula
finrivet skal av 1 stor tvättad citron
Garnering:
1½ tsk kanel
4 msk socker
Kör mjöl, socker och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt gulan och citronskalet och kör ihop till en deg. Du kan givetvis göra degen på traditionellt vis med fingertoppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker och kanel på ett fat. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem i 4 - 5 cm långa bitar. Rulla dem i kanelsockret och lägg dem på plåt med bakpapper.
Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
Mörare än så här blir inte en småkaka! Dessutom är de lätta att göra. Extra fint vetemjöl innehåller bakpulver som hjälper till att göra dem porösa.
Ca 80 st
4½ dl extra fint vetemjöl för kakor, 270 g
1 dl socker
200 g kallt smör
1 äggula
finrivet skal av 1 stor tvättad citron
Garnering:
1½ tsk kanel
4 msk socker
Kör mjöl, socker och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt gulan och citronskalet och kör ihop till en deg. Du kan givetvis göra degen på traditionellt vis med fingertoppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda socker och kanel på ett fat. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem i 4 - 5 cm långa bitar. Rulla dem i kanelsockret och lägg dem på plåt med bakpapper.
Grädda 10 minuter mitt i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar