MANDELCITRONKAKA
1 kaka
150 g smör
3 dl socker
2 stora ägg
rivet skal av 1 stor citron
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
grön hushållsfärg
1 påse (50 g) skalad, hackad mandel
2 - 3 dl florsocker
2 - 3 msk citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Blanda i citronskal, mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills den vid prov med sticka är torr.
Färga mandeln grön. Rör ihop florsocker och citronsaft till en blank, jämn smet. Bred glasyren över kakan medan den ännu är något varm. Strö över mandeln.
Kakan kan, innan den glaseras, delas i två bottnar och fyllas med citronkräm. Blanda den ev med vispad grädde.
1 kaka
150 g smör
3 dl socker
2 stora ägg
rivet skal av 1 stor citron
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering:
grön hushållsfärg
1 påse (50 g) skalad, hackad mandel
2 - 3 dl florsocker
2 - 3 msk citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör en stund mellan varje ägg. Blanda i citronskal, mjölk och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills den vid prov med sticka är torr.
Färga mandeln grön. Rör ihop florsocker och citronsaft till en blank, jämn smet. Bred glasyren över kakan medan den ännu är något varm. Strö över mandeln.
Kakan kan, innan den glaseras, delas i två bottnar och fyllas med citronkräm. Blanda den ev med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar