VÅRENS GODASTE RABARBERPAJ
Ca 6 portioner
1 kg rabarber
2 dl socker
saft av 5 limefrukter
ev 1 msk majsstärkelse utrörd i vatten
1 dl pärlsocker
Smuldeg:
150 g mjukt smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limefrukter
Servering:
glass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 225°.
Smuldeg:
Rör ihop smöret med resterande ingredienser. Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrörd i litet vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens.
Lägg kompotten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda tills pajen är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Ca 6 portioner
1 kg rabarber
2 dl socker
saft av 5 limefrukter
ev 1 msk majsstärkelse utrörd i vatten
1 dl pärlsocker
Smuldeg:
150 g mjukt smör
2 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limefrukter
Servering:
glass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 225°.
Smuldeg:
Rör ihop smöret med resterande ingredienser. Ansa rabarbern och dela i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrörd i litet vatten. Kompotten ska ha en halvfast konsistens.
Lägg kompotten i en smord pajform, ca 24 cm i diameter, och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå. Grädda tills pajen är fint gyllenbrun, 20 - 25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar