LYXIGA CHOKLADSNÄCKOR
32 st
50 g jäst
2½ dl mjölk
1 dl socker
175 g smör, rumstempererat
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mandelmassa
75 g smör, rumstempererat
100 g mörk choklad
Pensling:
1 ägg
Garnering:
50 g mörk choklad
Smula ned jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, smör i klickar, ägg, salt, bakpulver och mjöl och arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
Fyllning:
Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Blanda i finhackad choklad. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 40 x 30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i 16 bitar och lägg dem med snittytan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Pensling:
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över bullarna. Låt chokladen stelna. Sikta gärna över lite florsocker.
32 st
50 g jäst
2½ dl mjölk
1 dl socker
175 g smör, rumstempererat
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mandelmassa
75 g smör, rumstempererat
100 g mörk choklad
Pensling:
1 ägg
Garnering:
50 g mörk choklad
Smula ned jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, smör i klickar, ägg, salt, bakpulver och mjöl och arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt 30 minuter.
Fyllning:
Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Blanda i finhackad choklad. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 40 x 30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i 16 bitar och lägg dem med snittytan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Pensling:
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.
Garnering:
Hacka och smält chokladen. Ringla den över bullarna. Låt chokladen stelna. Sikta gärna över lite florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar