CHEESECAKEBROWNIES
Ca 35 st
175 g hasselnötter
400 g smör
2 dl kakao
7 ägg
8 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
400 g färskost
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°.
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Hacka nötterna. Det går bra att göra det i matberedaren. Smält smöret i en kastrull och rör ned kakaon. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vänd ned chokladblandningen och nötterna i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i smeten. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Topping:
Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker och klicka över chokladsmeten. Dra försiktigt med en gaffel i smeten så att det marmoreras. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Ca 35 st
175 g hasselnötter
400 g smör
2 dl kakao
7 ägg
8 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping:
400 g färskost
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°.
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet i en ren handduk. Hacka nötterna. Det går bra att göra det i matberedaren. Smält smöret i en kastrull och rör ned kakaon. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vänd ned chokladblandningen och nötterna i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned det i smeten. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten.
Topping:
Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker och klicka över chokladsmeten. Dra försiktigt med en gaffel i smeten så att det marmoreras. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar