RABARBERRUTOR MED KARDEMUMMA
Ca 30 st
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
Fyllning:
350 g rabarber
½ dl socker
1 - 2 msk malen kardemumma
pärlsocker
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten växelvis med det smälta smöret och mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
Fyllning:
Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2 cm breda bitar. Blanda rabarber, socker och kardemumma i en skål och fördela över kakan. Strö över pärlsocker. Grädda tills kakan är gyllenbrun, 25 - 30 minuter. Låt svalna litet och skär i rutor.
Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Ca 30 st
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl mjölk
Fyllning:
350 g rabarber
½ dl socker
1 - 2 msk malen kardemumma
pärlsocker
Servering:
vaniljsås eller vaniljvisp
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ned i smeten växelvis med det smälta smöret och mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
Fyllning:
Skölj och skala rabarbern om den är grov. Skär rabarbern i 2 cm breda bitar. Blanda rabarber, socker och kardemumma i en skål och fördela över kakan. Strö över pärlsocker. Grädda tills kakan är gyllenbrun, 25 - 30 minuter. Låt svalna litet och skär i rutor.
Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar