ÄPPELFYLLDA KANELSNÄCKOR
24 st
50 g jäst
2½ dl kall mjölk
1 dl socker
175 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 tsk salt
1 msk bakpulver
11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2½ msk kanel
äppelmos
Pensling:
1 ägg
mandelspån
Smula ned jästen i en degskål. Tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl och arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Låt degen vila övertäckt 15 minuter.
Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel, 60 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan upp i bullformar. Låt jäsa övertäckta 1 timme.
Sätt ugnen på 225°.
Pensling och fyllning:
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Spritsa eller klicka äppelmos i mitten på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
24 st
50 g jäst
2½ dl kall mjölk
1 dl socker
175 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 tsk salt
1 msk bakpulver
11 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2½ msk kanel
äppelmos
Pensling:
1 ägg
mandelspån
Smula ned jästen i en degskål. Tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl och arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Låt degen vila övertäckt 15 minuter.
Fyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel, 60 x 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 24 bitar och lägg dem med snittytan upp i bullformar. Låt jäsa övertäckta 1 timme.
Sätt ugnen på 225°.
Pensling och fyllning:
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Spritsa eller klicka äppelmos i mitten på bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar