MUMSIGA GODISRUTOR
24 st
6 äggvitor
1 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 - 2 msk pressad citronsaft
3 dl kokosflingor
400 g mandelmassa
Chokladglasyr:
250 g ljus choklad
½ msk mjukt smör
Garnering:
kokosflingor
Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna till ett vitt skum, vispa inte för hårt. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Vänd i citronskal och -saft, kokosflingor och riven mandelmassa. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Chokladglasyr:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Klicka i smöret och rör samman till en slät glasyr. Låt glasyren svalna. Bred den på kakbottnen. Strö på kokosflingor. Låt stelna och skär upp i rutor.
24 st
6 äggvitor
1 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 - 2 msk pressad citronsaft
3 dl kokosflingor
400 g mandelmassa
Chokladglasyr:
250 g ljus choklad
½ msk mjukt smör
Garnering:
kokosflingor
Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna till ett vitt skum, vispa inte för hårt. Tillsätt sockret litet i taget under fortsatt vispning. Vänd i citronskal och -saft, kokosflingor och riven mandelmassa. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakpapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna.
Chokladglasyr:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Klicka i smöret och rör samman till en slät glasyr. Låt glasyren svalna. Bred den på kakbottnen. Strö på kokosflingor. Låt stelna och skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar