CITRONRUTOR MED BLÅ VALLMOFRÖN
Ca 20 bitar
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 citroner
3 msk blå vallmofrön
2 msk olja
3 msk kokosflingor
Frosting:
75 g smör, rumstempererat
200 g färskost, rumstempererad
2 tsk vaniljsocker
2 krm nystött kardemumma
2½ dl florsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver, citronskal och vallmofrön i en skål. Blanda ned det försiktigt i ägg- och sockerblandningen.
Klä en plåt, 30 x 35 cm, med bakplåtspapper. Smörj papperet med olja och strö över kokosflingor. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan stelnat och fått färg. Låt kakan svalna i sin form och skär den i rutor.
Frosting:
Vispa ihop ingredienserna. Spritsa toppar på kakbitarna vid servering. Garnera med florsocker.
Ca 20 bitar
3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 citroner
3 msk blå vallmofrön
2 msk olja
3 msk kokosflingor
Frosting:
75 g smör, rumstempererat
200 g färskost, rumstempererad
2 tsk vaniljsocker
2 krm nystött kardemumma
2½ dl florsocker
Garnering:
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver, citronskal och vallmofrön i en skål. Blanda ned det försiktigt i ägg- och sockerblandningen.
Klä en plåt, 30 x 35 cm, med bakplåtspapper. Smörj papperet med olja och strö över kokosflingor. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan stelnat och fått färg. Låt kakan svalna i sin form och skär den i rutor.
Frosting:
Vispa ihop ingredienserna. Spritsa toppar på kakbitarna vid servering. Garnera med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar