SÖTA VANILJSNÄCKOR
30 st
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl socker
1½ tsk malen kardemumma
½ tsk salt
ca 11 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör, rumstempererat
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk lemon curd, rumstempererad
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
flisad mandel
Smula ned jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör i klickar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
Fyllning:
Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda i lemon curd. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som är 45 x 25 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 15 bitar. Ställ bullarna med snittytan upp i bullformar. Ställ gärna formarna i ett muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och flisad mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 8 minuter.
30 st
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl socker
1½ tsk malen kardemumma
½ tsk salt
ca 11 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör, rumstempererat
3 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
4 msk lemon curd, rumstempererad
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
flisad mandel
Smula ned jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör i klickar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin 10 minuter. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt 1 timme.
Fyllning:
Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Blanda i lemon curd. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som är 45 x 25 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 15 bitar. Ställ bullarna med snittytan upp i bullformar. Ställ gärna formarna i ett muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta ca 40 minuter.
Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och flisad mandel. Grädda bullarna mitt i ugnen 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar