måndag 30 mars 2020

After Eight-kladdkaka

AFTER EIGHT-KLADDKAKA

10 - 12 bitar

150 g smör
4 ägg
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
ca 15 bitar After Eight

Glasyr:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

Garnering:
valfria bär, t ex blåbär, 
jordgubbar och hallon,
eller frukt
flingsalt (kan uteslutas)
After Eight

Servering:
vispgrädde


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och låt det svalna något. Rör samman ägg och socker. Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl och sikta ned det i äggsmeten. Tillsätt salt och det smälta smöret. Rör ihop till en slät smet.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i botten på formen. Fördela smeten i formen och tryck ned chokladbitarna. Grädda strax under mittfalsen i ugnen 20 - 25 minuter. Kakan ska då vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna och stå i kylen minst 4 timmar.

Glasyr:
Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll glasyren över kakan och låt den stelna. Garnera med litet flingsalt.

Vid servering:
Toppa med bär eller skivad frukt och After Eight i bitar. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar