MAZARINER MED CITRON OCH LIME
Ca 35 st
350 g smör, rumstempererat
5 dl socker
4 ägg
100 g skållad skalad mandel
6 bittermandlar
2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl filmjölk
Glasyr och garnering:
4 dl florsocker
1 msk pressad citron eller lime
2 - 2½ msk vatten
1½ - 2 dl kokosflingor
strimlat limeskal
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Mal mandel och bittermandel (mängden stämmer). Rör ned all mandel i äggsmeten växelvis med filmjölken. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Grädda längst ned i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och litet vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan. Garnera med kokos och limeskal och skär kakan i rutor.
Ca 35 st
350 g smör, rumstempererat
5 dl socker
4 ägg
100 g skållad skalad mandel
6 bittermandlar
2 dl kokosflingor
rivet skal av 1 lime
rivet skal av 1 citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl filmjölk
Glasyr och garnering:
4 dl florsocker
1 msk pressad citron eller lime
2 - 2½ msk vatten
1½ - 2 dl kokosflingor
strimlat limeskal
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Mal mandel och bittermandel (mängden stämmer). Rör ned all mandel i äggsmeten växelvis med filmjölken. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper. Grädda längst ned i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och litet vätska i taget till en tjock glasyr. Bred glasyren på kakan. Garnera med kokos och limeskal och skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar