HALLONMAZARINER
35 rutor eller 70 trekanter
400 g smör
5 ägg
7 dl socker
50 g mandelmassa
8 bittermandlar
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Glasyr:
8 dl florsocker
2 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt riven mandelmassa och riven bittermandel (mängden stämmer). Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Vänd ned smält smör och mjölk och blanda till en smet.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna. Skär i rutor eller i trekanter.
35 rutor eller 70 trekanter
400 g smör
5 ägg
7 dl socker
50 g mandelmassa
8 bittermandlar
10 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
4 dl mjölk
Glasyr:
8 dl florsocker
2 dl hallonsylt
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt riven mandelmassa och riven bittermandel (mängden stämmer). Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Vänd ned smält smör och mjölk och blanda till en smet.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr:
Blanda florsocker och hallonsylt och bred över kakan. Låt stelna. Skär i rutor eller i trekanter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar