söndag 29 mars 2020

Peach Melba-paj

PEACH MELBA-PAJ

Ca 4 portioner

3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g kallt smör
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 burk inlagda persikor, ca 480 g
150 g hallon
½ msk potatismjöl

Garnering:
florsocker
hallon
citronmeliss

Servering:
vaniljsås eller vispgrädde


Sätt ugnen på 225°.

Blanda mjöl, socker, kallt smör skuret i kuber, kardemumma och vatten till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till degen litet med handen. Grädda strax under mitten i ugnen ca 7 minuter.

Fyllning:
Låt persikorna rinna av. Lägg dem i pajformen. Behåll halvorna hela eller skär dem i klyftor. Blanda hallon och potatismjöl och strö över persikorna. 

Strö på resten av smuldegen och grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter. Pudra över florsocker. 

Garnera med hallon och citronmeliss. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar