PEACH MELBA-PAJ
Ca 4 portioner
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g kallt smör
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 burk inlagda persikor, ca 480 g
150 g hallon
½ msk potatismjöl
Garnering:
florsocker
hallon
citronmeliss
Servering:
vaniljsås eller vispgrädde
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, socker, kallt smör skuret i kuber, kardemumma och vatten till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till degen litet med handen. Grädda strax under mitten i ugnen ca 7 minuter.
Fyllning:
Låt persikorna rinna av. Lägg dem i pajformen. Behåll halvorna hela eller skär dem i klyftor. Blanda hallon och potatismjöl och strö över persikorna.
Strö på resten av smuldegen och grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter. Pudra över florsocker.
Garnera med hallon och citronmeliss. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Ca 4 portioner
3 dl vetemjöl
1 dl socker
150 g kallt smör
1 tsk stötta kardemummakärnor
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1 burk inlagda persikor, ca 480 g
150 g hallon
½ msk potatismjöl
Garnering:
florsocker
hallon
citronmeliss
Servering:
vaniljsås eller vispgrädde
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, socker, kallt smör skuret i kuber, kardemumma och vatten till en smulig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Platta till degen litet med handen. Grädda strax under mitten i ugnen ca 7 minuter.
Fyllning:
Låt persikorna rinna av. Lägg dem i pajformen. Behåll halvorna hela eller skär dem i klyftor. Blanda hallon och potatismjöl och strö över persikorna.
Strö på resten av smuldegen och grädda strax under mitten i ugnen 20 - 25 minuter. Pudra över florsocker.
Garnera med hallon och citronmeliss. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar