onsdag 26 april 2017

Vindruvskaka della Renza

VINDRUVSKAKA DELLA RENZA

En ljuvlig kaka som mamma Renza bakar. Till den rekommenderar Dino ett glas god italiensk grappa.

6 bitar

25 - 30 blå vindruvor, ca 200 g
2 ägg
4 msk socker
5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk olivolja
1/2 dl vatten

Till formen:
olivolja


Sätt ugnen på 175 grader. Pensla en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant, med olja. Dela druvorna och kärna ur dem.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Tillsätt olja och vatten. Häll smeten i formen. Täck ytan med vindruvshalvor. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda kakan 30 - 35 minuter. Sikta över florsocker när kakan är klar.

Låt den kallna i formen. Ta bort formens kant och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar