onsdag 26 april 2017

Paj Cibréo

PAJ CIBRÉO

Njut av Cibréos ostpaj, där kombinationen av litet syrlig paj och bitter citrusmarmelad är perfekt. Vanligen lagas pajen på den italienska färskosten mascarpone. Den kan vara svår att få tag i (betänk att det här var 1994 och inte 2011, Bellas anm.) så jag har bytt ut den mot kesella gourmet och crème fraîche.

8 personer

Pajskal:
12 digestivekex, ca 3 1/2 dl smulade
100 g smör eller margarin

Fyllning:
4 ägg
1 dl socker
1 burk kesella gourmet, 250 g
1 burk crème fraîche, 2 dl
rivet skal av 1 citron
1 msk pressad citronsaft

Garnering:
ca 1 dl engelsk bitter citrusmarmelad
1 dl vispgrädde


Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen i matberedare eller mortel. Smält matfettet och blanda det med de smulade kexen. Tryck ut blandningen i botten och en bit efter kanterna i en rund pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen.

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ned kesella och crème fraîche. Tvätta citronen väl, riv skalet och tillsätt det tillsammans med pressad citronsaft. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills fyllningen stelnat. Låt pajen kallna. Ta bort formens kant.

Värm försiktigt marmeladen, späd ev med lite vatten om den är mycket tjock. Bred den över pajen. Vispa grädden och spritsa den runt kanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar