onsdag 26 april 2017

Sommarens bästa bärkaka

Ur Allt om Mat nr 8 1985.

SOMMARENS BÄSTA BÄRKAKA

Bären till kakan kan varieras beroende på tillgång. Blåbär, hallon och björnbär passar särskilt väl till den här. En klick vispad vaniljvisp smakar gott till.

6 - 8 personer

50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl citronsaft

Fyllning:
5 dl bär, 250 g
1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg

Garnering:
1 pkt flagad mandel


Sätt ugnen på 175 grader.

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Bred ut smeten i en ugnsfast form. Sprid bären över smeten. Fördela sockret. Vispa grädden, tillsätt ägget och häll blandningen över bären. Strö över mandeln.

Grädda 30 - 35 minuter och servera kakan något avsvalnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar