Ur Allt om Mat nr 8 1985.
SOMMARENS BÄSTA BÄRKAKA
Bären till kakan kan varieras beroende på tillgång. Blåbär, hallon och björnbär passar särskilt väl till den här. En klick vispad vaniljvisp smakar gott till.
6 - 8 personer
50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl citronsaft
Fyllning:
5 dl bär, 250 g
1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
Garnering:
1 pkt flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Bred ut smeten i en ugnsfast form. Sprid bären över smeten. Fördela sockret. Vispa grädden, tillsätt ägget och häll blandningen över bären. Strö över mandeln.
Grädda 30 - 35 minuter och servera kakan något avsvalnad.
SOMMARENS BÄSTA BÄRKAKA
Bären till kakan kan varieras beroende på tillgång. Blåbär, hallon och björnbär passar särskilt väl till den här. En klick vispad vaniljvisp smakar gott till.
6 - 8 personer
50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl citronsaft
Fyllning:
5 dl bär, 250 g
1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
Garnering:
1 pkt flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, mjöl och citronsaft. Bred ut smeten i en ugnsfast form. Sprid bären över smeten. Fördela sockret. Vispa grädden, tillsätt ägget och häll blandningen över bären. Strö över mandeln.
Grädda 30 - 35 minuter och servera kakan något avsvalnad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar