torsdag 27 april 2017

Saffrans- och citronkaka

Ur Allt om Mat nr 16 1997.

SAFFRANS- OCH CITRONKAKA

Solgul och fin i höstmörkret är vår goda sockerkaka med saffran och citron.

1 kaka, ca 10 bitar

3 ägg
2 1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 pkt saffran, 1/2 g
1 msk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, socker, citronskal och saffran så att det blir pösigt. Rör i citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det. Smält smöret i en akstrull och häll på vattnet. Blanda ned det i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad 2-liters kakform och grädda i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar