Ur Allt om Mat nr 16 1997.
SAFFRANS- OCH CITRONKAKA
Solgul och fin i höstmörkret är vår goda sockerkaka med saffran och citron.
1 kaka, ca 10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 pkt saffran, 1/2 g
1 msk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, socker, citronskal och saffran så att det blir pösigt. Rör i citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det. Smält smöret i en akstrull och häll på vattnet. Blanda ned det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad 2-liters kakform och grädda i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
SAFFRANS- OCH CITRONKAKA
Solgul och fin i höstmörkret är vår goda sockerkaka med saffran och citron.
1 kaka, ca 10 bitar
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivet skal av 1 citron
1 pkt saffran, 1/2 g
1 msk pressad citronsaft
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
1 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, socker, citronskal och saffran så att det blir pösigt. Rör i citronsaft. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ned det. Smält smöret i en akstrull och häll på vattnet. Blanda ned det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad 2-liters kakform och grädda i nedre halvan av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar