torsdag 27 april 2017

Malins kokoskaka

MALINS KOKOSKAKA

Denna kaka går hem hos alla, både gamla och unga, säger Carola Johansson. Receptet kommer från en nära väninna och är en sorts kladdkaka med kokosglasyr, en mycket smaskig skapelse. Kakan, som inte blir så hög, gräddas i långpanna och skärs sedan i bitar.

1 långpanna, 35 x 40 cm

4 ägg
6 dl socker
150 g rumsvarmt margarin
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl

Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl sirap
1 1/2 dl vispgrädde
75 g margarin


Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa först samman ägg och socker. Vispa därefter ned margarin, siktad kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen i mjölet. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, men inte ända ut i kanten. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.

Gör glasyren under tiden. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 minuter.

Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 minuter eller tills kakan blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar. Kakan kan t ex serveras med innehållet ur en passionsfrukt och grädde med litet siktad kakao på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar