LJUVLIG TOSCAÄPPELPAJ
En härlig dessertpaj att avsluta en fin middag med! Eller annars också!
Ca 10 bitar
125 g smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
1 msk mörk sirap
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 äpplen
½ dl mörk sirap
½ dl vatten
2 msk potatismjöl
Tosca:
100 g smör
1 dl mörk sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa samman smör, mjöl, sirap och vaniljsocker i en matberedare. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Fyllning:
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i småbitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sirap, vatten och potatismjöl och koka under omrörning tills äpplena mjuknat något, ca 3 minuter. Häll blandningen i pajskalet.
Tosca:
Blanda ingredienserna till smeten i en kastrull och sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Bred ut den över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen tills toscan fått fin färg, ca 15 minuter. Servera ljummen med vaniljsås.
Smaklig måltid!
Bella
En härlig dessertpaj att avsluta en fin middag med! Eller annars också!
Ca 10 bitar
125 g smör eller margarin
3½ dl vetemjöl
1 msk mörk sirap
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
4 äpplen
½ dl mörk sirap
½ dl vatten
2 msk potatismjöl
Tosca:
100 g smör
1 dl mörk sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa samman smör, mjöl, sirap och vaniljsocker i en matberedare. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
Fyllning:
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i småbitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sirap, vatten och potatismjöl och koka under omrörning tills äpplena mjuknat något, ca 3 minuter. Häll blandningen i pajskalet.
Tosca:
Blanda ingredienserna till smeten i en kastrull och sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Bred ut den över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen tills toscan fått fin färg, ca 15 minuter. Servera ljummen med vaniljsås.
Smaklig måltid!
Bella
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar